Natuur beleven Curaçao

C H R I S T O F F E L   P A R K

Het grootste natuurpark op Curaçao is vooral bekend om de christoffelberg die je kunt beklimmen. Dan moet je wel vroeg opstaan want na 10:00 is de berg niet meer toegankelijk het beste is om rond 7:30 aanwezig te zijn zodat het nog niet te warm is en de natuur op zijn mooist is. Wel goede schoenen aantrekken.

Voor de iets minder sportieve vakantieganger is het park ook erg de moeite waard. Je kunt gewoon met je eigen auto twee routes rijden . een rond de berg en een route meer langs de kust. Onderweg zijn er parkeerplekken van waaruit je korte wandelingen kunt maken.

Hierbij is het ook aan te raden op tijd te vertrekken want je bent er de dag wel aardig mee zoet.

Voor meer informatie en openingstijden check de website van het park via onderstaande knop.

S H E T E  B O C A

Het nationale park Shete Boka ('zeven inhammen of baaien') is een natuurgebied in Curaçao. Het park is opgericht in 1994, en beslaat ca. 200 hectare.

Het  beslaat meer dan 10 kilometer van de ruige noordkust van het eiland. Er zijn een tiental baaien en inhammen waar drie soorten zeeschildpadden hun eieren leggen.

In het noordoosten bevinden zich nog een tweetal baaien: Boka Kalki en Boka Pistol. Boka Kalki is een gedeeltelijk met mangrove overgroeide baai terwijl Boka Pistol een zeer nauwe inham is waar de opgestuwde zee met op pistoolschoten gelijkende explosies tegen de kust slaat.

Voor meer informatie en openingstijden check de website van het park via onderstaande knop.


Hato got .

H A T O  G R O T

De Hato-grot is meer dan 300.000 jaar oud. Het wordt beschouwd als de grootste en meest publieksvriendelijke grot op het eiland. Curaçao is gevormd in in hoogte oplopende lagen, die ‘terrassen’ worden genoemd. Terwijl de meeste grotten zich op het tweede terras bevinden, bevindt de Hato-grot zich op het derde terras, daarom moet je 49 treden naar boven lopen om de ingang te bereiken. Speciale beloning op de top ➡ prachtig panoramisch uitzicht & een lekker koel briesje.
Voor de Spanjaarden werden de grotten gebruikt door de Arawakindianen. Enkele overblijfselen van deze bewoners zijn nog te zien, onder andere grottekeningen Sommige rotstekeningen zijn ongeveer 1500 jaar oud. Daarna werden de grotten 
gebruikt door gevluchte  slaven die zich daar verscholen voor de slavenhandelaren. Sommige slaven zaten daardoor erg lang in deze grotten.

Nu worden de grotten alleen nog door de vleermuizen gebruikt. Vleermuizen zijn heel erg belangrijk voor de flora en fauna van Curacao. De nectar etende vleermuizen bestuiven de cactussen en de cactussen zijn weer heel belangrijk voor alle andere dieren op het eiland vooral tijdens het droge seizoen.

Verder zijn in de grotten van Hato prachtige stalagmieten en stalactieten te bezichtigen.

Voor meer informatie en openingstijden check de website van het park via onderstaande knop.


Duiken Curacao Natuur Nature  koraal coral underwater coral reef koraalrif Duiken diving Snorkelen snorkeling Aruba Bonaire Curacao ABC eilanden Islands Nederlandse Antillen Dutch Antilles caribbean reef fish tropische vissen

D U I K E N

Duiken op Curaçao is een geweldige ervaring!
De temperatuur van het oceaanwater schommelt tussen 26 en 30 graden Celsius. Het zicht onder water bedraagt ongeveer 30 meter.
Het koraalrif is adembenemend mooi met honderden soorten vissen, koraal en andere waterdieren zoals bijvoorbeeld zeeschildpadden. Daarnaast is het bijna overal mogelijk om direct vanaf de kant te duiken.


watamula Natuur Nature  koraal coral underwater coral reef koraalrif Duiken diving Snorkelen snorkeling Aruba Bonaire Curacao ABC eilanden Islands Nederlandse Antillen Dutch Antilles caribbean reef fish tropische vissen

W A T A M U L A

Watamula  bevindt aan de uiterste noordpunt van Curaçao. Volgens de lokale bevolking is dit de plaats waar het eiland "ademt" . Dit komt doordat de rotsen en overgebleven resten van het koraal poreus zijn en de lucht door de golven uit het gesteente wordt geblazen. De weg naar het spuitgat is hobbelig, maar de beloning is groot. Watamula is een groot gat gevormd gedurende tientallen jaren door de ruwe zee aan de kust. Wanneer de golven komen, schiet het water omhoog als een fontein. 


Turtle Trail Boca Ascension

T U R T L E   T R A I L

Dit natuurpark bij Boca ascension is niet erg bekend maar zeer de moeite waard.
Het is een inham aan de noordkant van het eiland waar de zeeschildpadden komen eten.

Je loopt boven over de klif in een mooi natuurgebied met veel cactussen. Als je naar beneden kijkt kun je de grote schildpadden zien zwemmen, vooral als ze boven komen om adem te halen zie je ze goed.

Wel goede schoenen aantrekken want het loopt lastig en je moet een stijl trapje op naar boven.

Openingstijden:

Altijd open toegang gratis


Playa Grandi Curacao zwemmen met schildpadden

P L A Y A   G R A N D I

Piskado waar dit strand aanligt is een vissershaventje. Omdat de vissen vanaf de boot gelijk schoongemaakt worden en het afval in zee gegooid wordt. Zijn er altijd heel veel zeeschildpadden aanwezig. In principe zijn schildpadden planteneters maar ze zijn ook niet vies van aas.

Snorkelen is geweldig daar! Altijd verschillende schildpadden te zien vooral rond de stijger. Daarnaast bieden de bootjes die er liggen een goede schuilplaats voor grote scholen kleine visjes. Het is ook prachtig om deze te zien rondzwemmen terwijl ze als één organisme bewegen.

Als je niet wil snorkelen is een bezoek ook de moeite waard want als je op de stijger gaat staan kun je de schildpaden ook boven zien komen om adem te halen.

Openingstijden:

Altijd open toegang gratis

 


Hofi Pastor Curacao

H O F I   P A S T O R

Hofi pastor is een heel bijzonder natuurparkje op Curaçao. De sfeer is heerlijk kneuterig, het is alsof je terug in de tijd stapt.

Aan het begin van het park staat een klein huisje, waar je even aan een belletje moet trekken. Dan komt er een parkwachter aan, aan wie je een paar Antilliaanse gulden moet betalen als toegangsgeld. Deze heeft ook een kaart van het park en legt je uit hoe je moet lopen. Er zijn twee routes maar je kunt ze gemakkelijk allebei lopen. 
Beide routes beginnen bij de oudste boom van Curaçao. Dat is een fantastische kapokboom die minstens 400 jaar oud is. Hij is niet heel hoog, maar wel breed en zijn lange, kronkelende plankwortels hebben een straal van minstens tien meter rondom de boom.
De oorspronkelijke, nette boomgaard is verwilderd tot een sprookjesbos. Je hebt zelfs kans dat een voetpad lastig begaanbaar is door overhangende lianen of omgevallen bomen.  Vlinders strijken neer op prachtige bloemen, leguanen turen uit weelderige vegetatie. Ongevaarlijke en kleurrijke slangen, wilde ezels en kleine haviken, allemaal inheems op Curaçao, noemen Hòfi Pastor hun thuis. Van zonsopgang tot zonsondergang bruist deze geurige boomgaard van het leven. 

Openingstijden:

Dagelijks geopend van 09.00 tot 16.00 uur donderdag gesloten


W A N D E L E N

Er zijn veel fantastische wandelroutes op CuraçaoCuraçao Hiking heeft ze op een rijtje gezet.