Dit is een website met een zo volledig mogelijk overzicht van de natuur op en rond Curacao Bonaire en Aruba.
Het was veel werk, maar ongelooflijk leuk om mee bezig te zijn.
Al doende heb ik veel geleerd over de bonte verzameling levende natuur op en rond de eilanden!  Een buitengewone ontdekkingstocht die wat mij betreft nog niet afgelopen is.

Ik heb mijn best gedaan om een zo goed mogelijk overzicht te geven van de Flora en fauna van de eilanden en gekozen voor de meest in het oog springende dieren en planten. Maar het blijft natuurlijk nog maar een fragment van wat de natuur, en met name de onderwaterwereld, rond de ABC eilanden te bieden heeft.

Om de informatie overzichtelijk te houden, heb ik ervoor gekozen om onder de  foto, de maat, voortplanting, voeding en "bijzondere  weetjes" te vermelden. Hoewel sommige dieren me zo fascineerde dat ik het niet kon laten er wat meer over te vertellen.
Daarnaast heb ik zoveel mogelijk de Nederlandse, Engelse en Latijnse naam en soms de naam in het Papiaments erbij gezet. Dus als je meer wilt weten over bepaalde planten of dieren dan kun je daarmee op internet en Wikipedia terecht.  

Reactie plaatsen

Reacties

Feedback: 

Soms was het lastig om betrouwbare informatie te vinden. Dus ik sta open voor feedback.
Laat het me weten als je informatie hebt over de flora en fauna op de ABC eilanden die hier niet in staat.
Als ik fouten gemaakt heb, hoor ik dat graag en zal ik dat op de website aanpassen.
Zelf woon ik op Curacao dus heb ik uit eerste hand minder kennis over de natuur op de andere eilanden. Spijker me bij!

Zo kan het een interactieve website worden waarop veel informatie te vinden is, zowel voor de bewoners als de bezoekers van onze prachtige eilanden. Het is de bedoeling dat de site ook nog in het Engels en Papiaments vertaalt wordt. 

Verder heb ik gekozen voor een positieve benadering van de natuur door niet uit te weiden over de bedreiging die de mens voor de natuur en de riffen vormt. Bescherming van deze unieke Ecosystemen spreekt vanzelf lijkt me. Vooral wanneer je met eigen ogen gezien hebt hoe schitterend en kwetsbaar het is.

Veel plezier met mijn website!

Tanja

P.S.
De foto`s heb ik van internet gehaald. Als je een foto van jezelf herkent en je wilt liever niet dat hij voor deze website gebruikt wordt. Laat het dan weten.