Z E E
S E A 

Natuur Nature  koraal coral underwater coral reef koraalrif Duiken diving Snorkelen snorkeling Aruba Bonaire Curacao ABC eilanden Islands Nederlandse Antillen Dutch Antilles caribbean reef fish tropische vissen

De natuur van Aruba, Bonaire en Curacao, is voor het grootste deel te vinden onder de zeespiegel.
De koraalriffen rond de eilanden zijn van een adembenemende schoonheid.
Nergens vind je een zo grote verscheidenheid aan vissen en ongewervelden, en een zo ongelooflijke kleurenpracht, als op de koraalriffen. Hier hebben zij het meest geschikte leefmilieu gevonden. Vooral  omdat er zoveel schuil en aanhechtingsplaatsen zijn. 
Alleen een snorkeltje met duikbril is al genoeg om tijdens het zwemmen te genieten van dit spektakel onder het oppervlak. 
Koraalriffen kunnen ontstaan in zeeën waar het zeewater een constante temperatuur van boven de  20 graden heeft. Dat is dus vooral rond de evenaar. Maar nog belangrijker is dat de stromingen bevorderlijk zijn voor de groei van het koraal.
Duiken of snorkelen in de tropen is een fenomenale ervaring, die je echt niet mag missen wanneer je een bezoek aan de eilanden brengt. 

TIP! 
Als je de zee in gaat om bijvoorbeeld te duiken, snorkelen of zwemmen maak dan gebruik van de juiste zonnebrandcrème zonder oxybenzone. Oxybenzone is namelijk zeer schadelijk voor het koraal, plankton en de vissen. Kies dus een zonnebrandcrème zonder oxybenzone 
ZOALS:
Ocean Potion-Sea&Ski-Raw Elements-All good-Nivea Sun minerale zonnebrand.